Úgy gondoltam, az első ételismertetésem egy olyan különleges kolbász legyen, amivel Magyarországon is igen ritkán találkozunk, ez nem más mint a híres Békési szilvalekváros kolbász, amelyet a Békési házikolbászt gyártó cég forgalmazza.
Talán hazánkban az egyik legegyedülállóbb étel ez, hiszen kinek jutna eszébe kolbászt lekvárral együtt enni ?! Azonban a gyártók több éves tapasztalataik alapján arra jutottak, hogy egy sikeres gasztronómiai különlegességet hoznak létre, és valóban egy igazi ínyencség lett az eredmény. A szilvalekváros kolbászban különféle sertéshúsok egyvelege található, mint például a comb, lapocka, tarja, dagadó, és húsos szalonna, majd ehhez párosul a merész fűszerezés sóval, fokhagymával, köménnyel, paprikával, valamint szilvalekvárral. Amint a kolbász elkészül, különleges bükk-, és gyümölcsfán füstölik, így megkapja azt a jellegzetes ízvilágot, amit már jól megszokhattunk a békési kolbászoktól.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.